Meer over massages

Achtergrond van de massages

Klassieke Zweedse ontspanningsmassage

Dit is de massage zoals je hem ook in sauna’s vaak krijgt. Heerlijk ontspannend. Bovendien versterkt deze massage het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Handig in stressvolle periodes of bij herstel na ziekte!

Sportmassage

Bij een sportmassage worden bepaalde spiergroepen extra behandeld, bijvoorbeeld omdat je spierpijn hebt of wilt voorkomen.

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijn massage concentreert zich rond hoofd en nek. Liggend op de rug worden de spieren losgemaakt die door spanning verkrampt zijn en hoofdpijn veroorzaken.

Voetreflexzonemassage

Voetreflexzonemassage is ontwikkeld om delen van het lichaam ‘op afstand’ te behandelen. Je lichaam is weerspiegeld in de voeten. Dus als je bepaalde plekken op je voeten masseert dan heeft dat een effect op het betreffende lichaamsdeel. Bij rugpijn masseer je ‘de wervelkolom’ op je voet, bij hoofdpijn pak je weer een ander gebied. Je kan bij deze massage kiezen voor een enkel consult of een heerlijk ontspannende voetmassage. Als je klachten hebt kan ik ook een gericht behandelplan opstellen, van meestal ongeveer 8 sessies. Belangrijk hierbij is een goede intake, waarbij we samen onderzoeken wat de hoofdklacht is en waar die mee te maken zou kunnen hebben.

Vreeling Exposure

Vreeling Exposure is een deep tissue of bindweefselmassage. Het is een langzame en stevige massage, die vooral met vuisten en knokkels wordt uitgevoerd. Met weinig of geen massageolie. de werking is diep en doeltreffend: zelfs mijn man heeft baat bij deze massage!

Stoelmassage

Stoelmassage is een handige massage voor als je weinig tijd hebt en kan bijvoorbeeld ook op de werkplek ervaren worden. In een speciale stoel zit je voorover met je kleren aan. Zo komt de rug, nek en schouderpartij goed in beeld voor een stevige massage. Na 20 minuten sta je weer fris op en kun je verder met je werk. Heel goed voor mensen die de hele dag achter een beeldscherm zitten! Er is aardig wat onderzoek naar gedaan en de massage draagt bij aan het voorkomen en verminderen van ziekteverzuim en rsi klachten.

Advies over de duur van de massage

Als je een half uur de tijd hebt kun je kiezen om alleen schouders en rug te laten doen, of rug en benen of rug en armen.
Als je een uur hebt kun je kiezen voor een volledige lichaamsmassage, met rug/schouders, armen en benen, of extra de tijd nemen voor gebieden die extra aandacht nodig hebben.
Als je de behoefte hebt om naast het krijgen van een heerlijke massage ook over zaken te praten die echte ontspanning in de weg zitten, of keuzes die je in je leven wilt maken, kies dan voor anderhalf uur.